Броят на трайно безработните е намалял до 43 253 души към

...
Броят на трайно безработните е намалял до 43 253 души към
Коментари Харесай

Трайно безработните намаляват с близо 14% за година

Броят на трайно безработните е намалял до 43 253 души към края на юли, което е с близо 14% по-малко в съпоставяне със същия месец на предходната година, демонстрират данните на Агенцията по заетостта. 

Резултатите са реализирани посредством взаимната работа на общественото министерство, МОН, министерството на опазването на здравето и Националното съдружие на общините в осъществяване на Националното съглашение за координирано даване на услуги за сполучлива интеграция на пазара на труда на хората с регистрация в бюро по труда от повече от 1 година. 

Трайно безработните употребяват необятен набор от сложни услуги, съобразени с техния самостоятелен профил и целящи да подкрепят прехода им от безработица към устойчива и качествена претовареност. През първото шестмесечие на 2021 година са им предоставени над 116 500 посреднически услуги от бюрата по труда, както и 7070 услуги от дирекциите „ Социално подкрепяне “. Те са получили над 13 500 съвещания за ориентиране към работа в действителната стопанска система и на субсидирани от страната работни места. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР